Harvey

Harvey er et af de nyere bekendtskaber i Kødbyen på Vesterbro. Baren er i virkeligheden mere klub end den er bar, så hvis du er i humør til mere intime koncertoplevelser danne Harvey nogle hyggelige rammer om en god aften.

Det er en kvartet med bl.a. Kasper Bjørke og David Garsét der står bag Harvey, der åbnede i Kødbyen i foråret 2013. Som navnene antyder, er stedet derfor også præget af et ønske om at være et elektronisk indie-mekka, hvor kræsne musikelskere kan komme forbi og nyde koncerter med større og mindre kunstnere. Og sådan er baren også blevet.

I gamle dage var lokalet egentlig en lærerkantine, men nu fyldes det altså ud med en mindre "scene", en bar i god størrelse, en garderobeentré, et par borde og et gulv hvor gæsterne kan stå og opleve både musik og atmosfære. Sammenligner man Harvey med flere af de andre barer og natklubber i Kødbyen, så er udtrykket langt mindre råt hvilket egentlig klæder stedet godt. Ser man bort fra det lidt 70'er-prægede diskolys der kører rundt i lokalet, så er den bløde belysning og selve indretningen meget hyggelig og afslappet, hvilket er med til at fastholde fokus på førsteprioriteten: musikken.

Måske har folkene bag Harvey tænkt, at de ville overtage lidt af det klientel der prægede især Jolene i de første par år efter dennes åbning. I hvert fald giver mange af gæsterne indtrykket af, at de er "noget ved musikken", selvom det nok er tvivlsomt om nogen af dem egentlig er det. Kort sagt: hvis du vil passe ind, så sørg for at give dit outfit lidt kant.

Musikken er hovedsagelig house, disco og tech, men dog aldrig så det kammer over og slår et større brød op end det intime lokale kan bage. Desuden skal Harvey have ros for lyden på anlægget, som man nok ikke finder meget bedre mange andre steder. Gæsterne kan komme meget tæt på kunstnerne, så hvis man er til disse genrer og elsker live-musik, så er Harvey lige stedet. Kommer man for at danse med basarm og ønske numre af aftenens DJ bliver man fælt skuffet, men så findes der også langt bedre steder i København, som man nok burde overveje i stedet.

Prisniveauet i baren er hverken i den gode eller dårlige ende. Man betaler 30 kr. for en flaskeøl, eller 35 for en guldøl. Hertil kan man købe long drinks til 60 kr. Harvey er altså ikke stedet hvor man tager hen for at hamre 10 shots for 100 kr., men man er så heller ikke flad efter at have købt bare en enkelt øl. Betjeningen er som regel meget høflig, men sortimentet af øl og spiritus er ikke overvældende, så regn kun med at kunne smage på klassikerne.

Toiletfaciliteterne er udmærkede på de aftener hvor der ikke er alt for mange mennesker. Kommer man en dag hvor der er proppet, kan man godt forberede sig på at skulle bruge en del tid på at stå i kø. Desuden er den indrettede garderobe ikke altid i brug, hvorfor man kan blive nødt til at slæbe sine ting med sig rundt, hvis man da ikke tør tage chancen og lade dem hænge på de ubemandede bøjler.

Adresse
Kødboderne 5,
1717 København V.

Åbningstider
Fredag: 22.00 - 05.00.
Lørdag: 22.00 - 05.00.

Yderligere kontakt via Harveys Facebook-side.