Den Gyldenblonde

Bevæger man sig ud på den anden side af Vesterbro kan man risikere at støde på Den Gyldenblonde på Vigerslev Allé. Herude er der ikke meget københavnersmart attitude, men i stedet højt til loftet, godt humør og masser af kolde øl i baren.

Når man kommer ud på den anden side af Enghave Station er Broernes atmosfære efterhånden bare et ekko, og leder man efter steder at gå i byen her, er der da også langt mellem snapsene. Hvis man er ude efter et spil terninger eller lidt musik fra jukeboksen er der til gengæld ikke langt mellem øllene og de gode aftener på Den Gyldenblonde.

Udnyttelsen af de relativt mange kvadratmeter på værthuset er måske ikke helt optimal, men noget af den "døde" plads bruges jævnligt til livemusik og billard når bordet altså ikke er dækket til og omdannet til fællesbord. Her er en del små borde hvor man kan sidde og hygge, en centralt placeret bar og fladskærme rundt omkring hvor der af og til vises fodbold. Der er desuden både en jukeboks og spilleautomater, så hvis man er til klassisk værtshus har Den Gyldenblonde altså lidt af det hele.

Her kommer mange forskellige slags mennesker, som der nu engang gør på den her type værtshus. De helt unge der er ude for at bruge den sidste rest af SUen på billige flaskeøl. De lidt ældre der synes at Indre By er lidt for meget efterhånden. Og de helt gamle stamgæster der kender alle bag bardiske og de fleste foran dem. Barpersonalet er som regel klædt pænt på, men ellers er her ingen regler for dresscode eller lignende. Man kommer som man er uden at der bliver kigget skævt til én.

Musikken på Den Gyldenblonde styres fra Jukeboksen, men du kan godt forberede dig på at høre rock, country og klassikere hvis du beslutter dig for et besøg. Det er altså ikke her du skal tage hen for at danse hele natten til Medina, men lydniveauet er meget behageligt når man sidder ved bordene og snakker med vennerne.

Priserne i baren på Den Gyldenblonde er udmærkede for et værtshus. En flaskeøl slipper man 20 kr. for, og det samme gælder 2 cl. almindelig sprut. Er man mere til vin, kan man enten købe en hel flaske til knap 100 kr. eller et enkelt glas til 35 kr. På trods af beliggenheden er her altså ikke Sunny Beach-billigt, men det er alligevel svært at gøre det meget billigere end hvad der er tilfældet. Betjeningen er desuden altid meget venlig, så det er svært ikke at løbe i pendulfart mellem baren og sit bord.

Toiletfaciliteterne er okay i forhold til stedets størrelse, men her er ikke skinnende rent. Det er der heller ikke på resten af stedet, så man skal være afklaret med, at man ikke får både billige drikkevarer og hygge uden at give kald på andre ting. Om sommeren er der desuden mulighed for at nyde sine drikkevarer udenfor, hvilket altid er et ekstra plus i bogen.

Adresse
Vigerslev Allé 5B,
2500 Valby.

Åbningstider
Mandag: 10.00 - 24.00.
Tirsdag: 10.00 - 24.00.
Onsdag: 10.00 - 24.00.
Torsdag: 10.00 - 24.00.
Fredag: 10.00 - 02.00.
Lørdag: 10.00 - 02.00.
Søndag: 10.00 - 20.00.

Yderligere kontakt via Den Gyldenblondes hjemmeside eller Den Gyldenblondes Facebook-side.