Kattens

Midt mellem barer som Gefährlich og Barcelona ligger det lille værtshus Kattens. Hvis du ellers kan se gennem røgtågerne kan du være heldig at få en plads blandt unge Nørrebro-typer der skal igennem deres værtshusperiode. Er du først inde, kan den hyggelige stemning dog godt ende med at holde dig fast det meste af natten.

Mange vil genkende Kattens som kælderværtshuset hvor man kan suge den sidste øl i sig, inden turen går hjem i seng, eller forbi shawarmabaren for at få lidt natmad. Placeringen af værtshuset er nemlig rigtig god, og stedet nyder hver weekend godt af de omkringliggende barer, natklubber og spisesteder hvor folk myldrer ind og ud.

I sig selv er Kattens ikke noget særligt værtshus. Her er fire borde og nogle barstole langs den relativt lange bardisk, og toiletterne består af et par enkelte toiletter og et lille pissoir. Den sparsomme plads bruges desuden på en jukebox og spillemaskiner, så selvom der ikke er gjort så meget ud af stedet, skal man i weekenden alligevel af og til være heldig, for at få en plads ved det lille vandhul.

De folk der kommer her, er primært unge mennesker. Besøger du Kattens på en hverdag møder man ofte lidt ældre mennesker som måske kan betegnes som stamgæster, men torsdag til lørdag overtages værtshuset af unge mennesker med fuldskæg og tatoveringer der udlever deres oldschool-drømme. Her synger de med på rock-klassikere fra jukeboksen mens de gør sig kloge på verdenssituationen, så hvis du er klar på at diskutere ugens begivenheder med en halvfuld universitetsstuderende, er Kattens et oplagt bud.

Priserne i baren på Kattens er hvad man kan forvente for et sted med denne beliggenhed. Egentlig berettiger servicen, udvalget og lokalerne ikke til de relativt høje priser, men pga. de mange mennesker der altid dumper ind er det selvfølgelig naturligt. En stor fadøl koster 35 kr i weekenden, så det er slet ikke billigt. Omvendt vil vi fraråde at man udfordrer bartenderne til at servere andet end øl, for det er altså ikke Tom Cruise der svinger flaskerne. Desuden er her som regel kun en bartender på arbejde, og selvom stedet er lille er det faktisk for lidt når her er mange mennesker.

De gule, orange og brune nuancer der præger hele beværtningen er desuden formentlig en konsekvens af Kattens rygepolitik. Når der er mange mennesker skal man skære sig igennem nikotinen i lokalet, så er man ikke vant til rygning bør man forberede sig på svien i øjnene inden man går ned ad trappen. Er man ikke fan af at vågne op til tøj der lugter af en tobaksfabrik, så bør man finde et andet sted at drikke sine øl, end Kattens. Er man ligeglad, så er stedet altid godt for lidt afslappet hygge og en sidste udskænkning.

Adresse
Fælledvej 19
2200 København N

Åbningstider
-

Yderligere kontakt til Kattens på tlf.: 35 37 77 71.