Butchers

Butchers forsøger at gøre op med Vestergades ry for billige shots, 90er-klassikere og gymnasieelever der drikker SUen op. Det lykkes på sin vis også, men forsøget på at skabe et moderne og råt udtryk ender alligevel også med at minde om en kliché.

Hvis du er typen der elsker barer og natklubber der forsøger at imitere New York- og London-stilen med rå omgivelser og et moderne klientel, så har du tidligere været nødsaget til at tage i byen på Nørrebro og Vesterbro, for Indre By har i de sidste mange år primært bestået af diskoteker og barer der serverer billige øl, drinks og shots til et meget ungt publikum. Nu giver Butchers dig muligheden for at opleve en lidt mere stilfuld udgave af København K.

I Krasnapolskys berygtede lokaler i Vestergade 10 er Butchers åbnet med et minimalistisk look i grå, sort og hvid. Baren skal ikke forveksles eller forbindes med crossfit-kæden af samme navn - det rå look og navn skyldes i stedet, at adressen tidligere har huset en slagterforretning. I dag er det gyldne oksehoved der pryder væggen over baren dog det eneste levn fra den tid.

Nu bruges lokalerne til at servere drinks og flaskeøl til et klientel der primært består af folk i alderen 22-28, og som stilmæssigt hører hjemme på CBS og tøjbutikkerne på Strøget. Folk gør en del ud af sig selv, men pifter måske looket op med lidt rock 'n roll for at matche barens rå og skødesløse udtryk.

Her er en del borde langs det aflange lokales graffitimalede vægge, men de er dog som regel reserveret til grupper der har betalt for dem. Pladsen i det noget lille lokale er dog godt udnyttet, og der er faktisk et rimelig stort dansegulv hvor man kan bevæge sig til forskellige varianter af house og elektronisk musik. Selve anlæggets kvalitet er ikke noget at råbe hurra for, men med bassen som det dominerende element i musikken vil det for de fleste være til at leve med.

Butchers priser er hvad man kan forvente af en bar af denne type, og på denne placering i byen. En Tuborg Export koster ca. 40 kr., og selvom du kan købe andre typer alkohol på flaske, så er det er rimelig svagt udvalg. Butchers har udtrykt ønske om at være en cocktail-natklub, men hvis man er til rigtige cocktails, findes der mange andre bedre alternativer rundt omkring i København. Bestiller du en gin & tonic på Butchers kan du dog være sikkert på, at både gin og tonic er af god kvalitet, hvilket i det mindste retfærdiggør priserne.

På herretoilettet er der kun pissoir, hvilket som sådan er okay, men generelt bare ikke signalerer klasse. Lyset på toilettet er desuden UV, hvilket betyder, at du ikke skal have fået alt for meget under vesten hvis du har intentioner om at ramme kummen hver eneste gang. Her kan man virkelig tale om, at de rå look kan give et flot visuelt udtryk, men rent praktisk bare ikke altid er fedt.

Alt i alt er Butchers et spændende alternativ i Vestergade, og det er forfriskende at man ikke skal betale entré for at komme ind på en bar af denne type. I selve oplevelsen af baren er der dog flere ting ved den rå og moderne stil der ikke spiller særlig godt, så Butchers kommer i sidste ende til at virke en smule malplaceret i Vestergade. Måske bliver det bedre med tiden.

Åbningstider
Mandag: Lukket.
Tirsdag: Lukket.
Onsdag: Lukket.
Torsdag: 20.00 - 05.00.
Fredag: 20.00 - 05.00.
Lørdag: 20.00 - 05.00.
Søndag: Lukket.

Yderligere information via Butchers Facebook-side.