Café Flisen

Café Flisen på Vesterbro er en sikker vinder hvis man går efter nogle hyggelige øl i godt selskab - især hvis man er kommet sent ud ad døren eller mangler et sted at tage hen når de fleste andre steder har lukket.

Du finder Café Flisen på hjørnet af Enghavevej og Ingerslevsgade, så det er altid let at komme til det hjørneformede værtshus, f.eks. via S-tog til Enghave Station. Særligt om sommeren kan solens stråler nydes på den relativt store terasse foran værtshuset, hvilket giver stedet lidt mere finesse sammenlignet med andre steder af samme karakter. Om vinteren og ud på natten fungerer terassen desuden godt som "rygerum" for de trængende, for der må nemlig ikke ryges indenfor.

Der kommer virkelig mange forskellige typer på Flisen, for at et værtshus at være er her temmelig meget plads, og udmærkede muligheder for at få et bord at sidde ved. Generelt kan man dog sige, at stedet har ry for at være "sidste stop" på byturen, så aldersgennemsnittet er ofte lidt højere end mere traditionelle barer og generelt har folk fået en del under vesten inden de træder ind ad døren på Flisen. Selvom adressen officielt siger Vesterbro, afspejler den nærliggende Sydhavn sig desuden også af og til i klientellet.

Prisniveauet er okay for et sted af denne type. Man slipper 35 kr. for en stor Tuborg Fadøl, men har du studiekort kan du faktisk få 10 kr. rabat på den første fadøl. En stor fadøl med Guld Tuborg koster 40 kr., og man kan desuden købe en række forskellige drinks, der dog hovedsageligt laves af billig spiritus og uden større bartenderevner bagefter. Hvis du er til martiniglas og farvede paraplyer, så er Flisen ikke stedet for dig.

Musikken på Flisen præges af old school klassikere i både pop- og rockgenren. Kan du lide at skråle med på Michael Jackson og Whitesnake så er der potentiale for en festlig aften, men skal der danses skal det gøres tæt, for fri gulvplads er der ikke meget af. Gulvpladsen bruges nemlig bl.a. på et dartspil og et bordfodboldbord, så der er i stedet lagt vægt på lidt mere afslappet hygge. Man kan også låne terninger i baren til at rafle med, men du kan desværre også være uheldig, at andre gæster allerede er i gang med de lidt for få terninger, så kryds fingre når du spørger i baren.

Flisen har to unisex-toiletter, der begge er skummelt belyst og overmalet med grafitti. Her tænker man straks på Vesterbro-værtshus, men det kan jo forhåbentlig ikke komme som en overraskelse for nogen når man tager stedets beliggenhed i betragtning. Med tanke på alle de fadøl der langes over disken, kunne det dog have været både plads- og tidsbesparende med et lille pissoir.

Åbningstider
Mandag: 16.00 - 24.00.
Tirsdag: 16.00 - 24.00.
Onsdag: 16.00 - 24.00.
Torsdag: 16.00 - 02.00.
Fredag: 15.00 - 05.00.
Lørdag: 15.00 - 05.00.

Yderligere information via Café Flisens Facebook-side eller Café Flisens egen hjemmeside.