Kronborggade 3

Selvom stedets størrelse, rygepolitik og stemning mest minder om et klassisk værtshus, så har ejerne alligevel valgt at kalde Kronborggade 3 for en bar. Uanset betegnelsen er det et hyggeligt sted at drikke en øl, men man skal være forberedt på, at rygerne kan dominere det lille lokale.

Det er ikke mange kvadratmeter som baren i Kronborggade 3 råder over, men de fyldes til gengæld op af venlige gæster der kommer for at drikke øl i de brune omgivelser. Man kan sagtens mærke, at man har forsøgt at ramme et rock 'n roll-bæverding-hyggekrog-fuldskæg-tilbage-til-de-gode-tider-agtigt look, og det falder selvfølgelig i god smag hos publikummet på Nørrebro. Så længe selve oplevelsen på baren så også lever op til looket, er det helt i orden.

Fem små borde og nogle barstole udgør siddepladserne på Kronborggade 3, men er man heldig at få en plads, kan man sidde og nyde sin øl over et spil skak eller terninger. Hvis ikke, må man tage til takke med en ståplads, men som regel er der en rimelig fornuftig udskiftning af gæsterne, så der er udmærkede muligheder for at man kan rokere rundt og finde en plads senere på aftenen.

Og ja, gæsterne er Nørrebro-borgere. Unge mennesker der drikker fyraftensbajere, mens de ryger cigaretter og klør sig i deres fuldskæg/overskæg. Lad være med at troppe op i balkjole og blazer, med mindre du da vil stikke særligt ud. Ligesom indretningen er gæsterne meget afslappede, og det samme er musikken som styres af bartenderen. Som regel indgår bartenderne dog selv i stedets målgruppe, så musikken er absolut ikke mainstream, og nok mest i den bløde rock-genre.

Du kan få en flaskeøl (Hancock, selvfølgelig) for 25 kr, mens andre øl kan købes både på fad og store/små flasker. Der er god mulighed for at smage særlige, lokale bryg, så hvis man er ude efter mere end den traditionelle Grønne Tuborg er Kronborggade 3 et godt bud på en mulig destination. Du kan også købe forskellige former for spiritus, bl.a. en del forskellige typer vodka til 20 kr. stykket, så priserne er helt fine, omend ikke i Gothersgade-niveau. Her må man dog også veje kvaliteten op mod kvantiteten.

Stedets størrelse betyder, at det ikke er oplagt at komme forbi hvis man er en større gruppe. Der er heller ingen garderobe eller massevis af toiletter, så hvis man har fine fornemmelser, bør man vælge noget andet. Det samme gælder, hvis man er allergisk over for røg, for det er der meget af. Du kan ikke undgå at vågne til et sæt tøj der lugter af bålplads hvis du har tilbragt mere end 10 minutter på Kronborggade 3 aftenen før, men det er for nogen også en del af stedets charme.

Er man med det offentlige, kører linje 18 stort set lige til døren.

Åbningstider
Mandag: 14.00 - 01.00.
Tirsdag: 14.00 - 01.00.
Onsdag: 14.00 - 01.00.
Torsdag: 14.00 - 01.00.
Fredag: 14.00 - 01.00.
Lørdag: 14.00 - 01.00.

Yderligere information via Kronborggade 3s Facebook-side.