Mikkeller & Friends

Mikkeller & Friends handler stort set hele vejen igennem om kvalitet, så hvis du har mod på et udfordrende ølkort mens du står side om side med kreative sjæle og moderne fædre, så slå et smut forbi baren i Stefansgade til et glas eller to.

Mikkeller & Friends er nyeste afdeling af Mikkeller, det lille mikrobryggeri der nu ikke længere er så mikro. Tidligere har den eneste bar ligget i Viktoriagade på Vesterbro, men med åbningen af Mikkeller & Friends i Stefansgade har Nørrebros ølconnaissuers nu endnu et sted at slukke tørsten. Og det gør de.

I modsætning til mange af de andre barer i området, så har Mikkeller & Friends faktisk rigtig god plads, for lokalet er stort, og der er lavet mange kroge, borde og "karme" som man kan stå ved og nyde sin øl. Men måske netop fordi der serveres god øl, og gæsterne ved, at der som regel er plads, kommer der rigtig mange besøgende. Især weekenderne kan være meget crowdede, så forvent ikke, at du kan komme til at sidde ned hvis du kommer lidt senere på aftenen.

Farveskemaet på baren dikterer turkis og intet andet, men kombineret med møbler og paneler i lyst, ubehandlet træ giver det alligevel et råt og lidt maskulint udtryk som sikkert tiltaler kernepublikummet. Typisk er gæsterne tættere på 30 år end 20, og hovedvægten er mænd. De kommer i mindre grupper, eller to-og-to, for at diskutere verdenssituationen, og fordi der ikke spilles musik på baren, er det også et godt sted at mødes til en sludder. Akustikken i lokalet er dog forfærdelig, så man skal på sin vis være glad for, at de mange gæster gør det nødvendigt at stå tæt ved de mange små "opsatser", for ellers kan det være svært at høre hvad kammeraten siger. Men; hvis du er indforstået med, at man ikke kommer til et brag af en fest, og at du kommer til at stå tæt med pseudo-hipstere og verdensmænd, så er Mikkeller & Friends lige sagen.

Mikkeller & Friends har 40 øl på menukortet, der alle tappes til enten små eller store fadøl. Øllene er alle fra forskellige mikrobryggerier som Mikkeller, To Øl og Freigeist, og serveres i enten mindre snifter-glas eller traditionelle pint-glas. Generelt ligger priserne omkring 30 kr. for en lille fadøl, og 45 kr. for en stor, men når man tænker på kvaliteten og udvalget af øllet, sammenlignet med andre barer der kun serverer Grøn Tuborg eller Classic, så er det faktisk nogle ret gode priser. Især de små fadøl gør det muligt at smage mange forskellige varianter uden at købe sig fattig, og hvis man tager sig tid til at snakke lidt med bartenderne, så er de rigtig gode til at tippe om smagsmæssige overraskelser. Hvis man får nok af øl, kan man også købe lidt snacks, tapas og forskellige former for spiritus af ret god kvalitet. Kort sagt: her kommer man for de gode varer, og ikke 10 shots for 100 kr. og en svingom til Medina.

På trods af barens størrelse er toiletforholdene ikke særligt gode, og pladsen herude er faktisk decideret dårligt udnyttet. Her er heller ingen garderobe, så man må nøjes med de værtshusinspirerede kroge under diske, borde og karme til at hænge jakker og tasker på.

Åbningstider
Mandag: 14.00 - 24.00.
Tirsdag: 14.00 - 24.00.
Onsdag: 14.00 - 24.00.
Torsdag: 14.00 - 02.00.
Fredag: 14.00 - 02.00.
Lørdag: 12.00 - 02.00.
Søndag: 14.00 - 24.00.

Kontakt og anden information via Mikkeller & Friends' egen hjemmeside.