Peder Oxes Vinkælder

På det hyggelige Gråbrødretorv i Indre By ligger restaurant Peder Oxe. I kælderen finder man Peder Oxe's Vinkælder, der serverer lækre drinks i noget der minder om loungeomgivelser. Her er ikke house på anlægget og 10 shots for 100 kr., men en kvalitet der så rigeligt matcher priserne og plads og ro nok til en hyggelig aften.

Peder Oxe's Vinkælder fungerer som underliggende bar for restauranten i gadehøjde. Der er dog også enkelte borde bagerst i kælderlokalet som bruges til spisning, men ellers bruger restauranten baren som en slags venteværelse hvor spisende gæster kan nyde noget at drikke inden de bliver henvist til deres bord. Selvom man ikke skal spise på restauranten er Peder Oxe's Vinkælder dog også bestemt et besøg værd, for det er kvalitetsdrikkevarer man får serveret i flotte og rustikke omgivelser.

I de rå murstensvægge kan man stadig se nogle af de sten der udgjorde Gråbrøde Kloster, men den, i visse aspekter, rustikke indretning bliver rigeligt opvejet af dæmpet belysning og mange små kroge og hjørner hvor man kan sidde og nyde sine drikkevarer eller mad. Man kan få serveret diverse mindre retter, der så kan indtages ved et af de mindre borde der er opstillet flere steder i lokalerne. Kommer man kun for at få en enkelt drink, eller hvis der er mange mennesker, er der som regel mere end rigeligt plads langs den store, firkantede bar.

De gæster der kommer forbi her, er som regel noget ældre end hvad man ser på en del af barerne i Indre By. Mange har spist på Peder Oxe eller en af de andre restauranter i nærheden, og slutter aftenen af med en drink eller en øl i Peder Oxe's Vinkælder. Aldersgennemsnittet er derfor ofte en del tættere på 40 end 20, og det er efterhånden en sjældenhed i KBH K. Tøjstilen svarer naturligvis til alderen, så drop den lårkorte kjole og hættetrøjen med tilhørende snapback.

Musikken herinde er som regel en blanding af nye og gamle pop og r 'n b-hits, men også loungemusik bliver af og til spillet i højttalerne. Det er nu heller ikke musikken der er så vigtig her, for den ledige gulvplads er ikke rigtigt lavet til dans, og som regel er lydniveauet på musikken også så tilpas lavt, at man kan snakke med sine venner uden at skulle råbe henover bordet.

Peder Oxe's Vinkælder har på mange måder lidt mere stil end de andre barer i nærheden, og dette afspejler sig også i prisniveauet. Cocktails svinger fra 65-100 kr., og en fadøl slipper man ca. 40 kr. for. Det kan altså være en dyr fornøjelse at drikke her i mange timer, men baren lukker også relativt tidligt hvorfor det sjældent er det store problem. Man skal dog også vide, at når man bestiller f.eks. en mojito til 95 kr., så smager den også af Cuba og ingredienserne er alle friske og af høj kvalitet. Man kan desuden bestille spiritus af udmærket kvalitet, og vin pr. glas hvis man har lyst til det.

Når først man finder ned til toiletterne bagerst i kælderen er der rigeligt plads, og herretoiletterne er endda udstyret med fodskyl så man slipper for at dele håndbakterier med flere end nødvendigt. Der er desuden som regel god plads til at have overtøj og tasker liggende, ligesom der i sommerperioden ofte er udendørs arrangementer på torvet foran kælderen. Peder Oxe's vinkælder kan således byde på det meste, så længe man ikke kommer for sent på aftenen og har nok penge med.

Adresse
Gråbrødretorv 11,
1154 København K

Åbningstider
Mandag: 16.00 - 24.00.
Tirsdag: 16.00 - 24.00.
Onsdag: 16.00 - 24.00.
Torsdag: 16.00 - 01.00.
Fredag: 13.00 - 02.00.
Lørdag: 13.00 - 02.00.
Søndag: 13.00 - 24.00.

Yderligere kontakt via Peder Oxe's Vinkælders Facebookside eller Peder Oxe's Vinkælders egen hjemmeside.