Basilicum

I folkemunde har Basilicum på Nørrebrogade ry for at have Københavns dårligste betjening, og der er helt afgjort noget om rygterne. Der er god grund til at baren er gabende tom på de fleste aftener, men de ledige borde giver selvfølgelig også mulighed for en aften uden for mange forstyrrelser fra andre gæster.

Basilicum Café ligger på Nørrebrogade nogenlunde midt imellem helt Indre og helt Ydre Nørrebro. Midt mellem netcaféer, slikbutikker, shawarmabarer, restauranter og barer er der et kæmpe potentiale for at lokke tørstige folk til, men dette potentiale bliver simpelthen ikke udnyttet. Det tomme lokale kan virke tillokkende når de nærmeste steder ellers hedder Temple Bar eller Det Rene Glas, men der er naturligvis en årsag til at disse steder kan være proppede, mens Basilicum ikke er det.

Den største anke mod stedet er betjeningen. Du skal ikke blive overrasket hvis den temmelig uhøflige bartender først vil lade dig købe en ny omgang når du har taget dine tomme flasker med op i baren, eller hvis du er nødt til at diskutere med ham for at få ham til at forstå, at du ikke er færdig med din øl før den er tom. Normerne bliver i den grad udfordret på Basilicum, men ikke på den gode måde. Stedet er ellers okay indrettet med en lille bardisk, sofabåse, bænke og stole, så selvom det ikke er stedet du skal tage hen for at danse, så er der gode siddemuligheder med udsigt til Nørrebrogade.

Bevares, stedet virker ikke decideret indbydende med en mærkelig blanding af "kunst" på væggene og ujævn belysning, samt toiletter i baglokalet hvor der formentlig aldrig bliver påfyldt sæbe eller hængt nyt toiletpapir op. Alt dette kunne dog opvejes af god betjening og gode priser, men her finder du ingen af delene.

Bag baren finder du en række forskellige slags spiritus og enkelte flasker vin/øl, men ellers handler stedet mest om Carlsberg på flaske og fad. Det er også helt fint, men 38 kr. for en fadøl og 25 kr. for en flaske matcher ikke barens bekvemmelighedsniveau. Ifølge et prisskilt kan du også få bl.a. White Russians, men med tanke på bartenderens evner og spiritusens tvivlsomme kvalitet bør du nok hellere undgå sådanne kreationer.

Musikken er som regel dæmpet, men svær at finde en linje i. Hvis der pludselig kommer en gruppe mennesker ind, bliver der af og til pludselig skruet op, ligesom stilen skifter mellem alt fra rock, til klassikere til sydlandsk inspirerede rytmer.

Intet dansegulv, skrabede toiletter, ingen spil, ujævn musik, halvdyre priser og vigtigst af alt; dårlig betjening bør få dig til at holde dig væk fra Basilicum. Hvis du alligevel vover dig derhen, er du hermed advaret.

Adresse
Nørrebrogade 56,
2200 København N.

Åbningstider
Mandag: ??-??
Tirsdag: ??-??
Onsdag: ??-??
Torsdag: ??-??
Fredag: ??-??
Lørdag: ??-??
Søndag: ??-??