Café Grotten

Café Grotten fungerer godt som alternativ til Kødbyens nærliggende barer med stilfulde gæster og elektroniske rytmer. I Grotten samles folk især ud på de små timer for at nyde de sidste øl og en cigaret eller to.
Der er ca. 10 skridt mellem Café Sommersted og Café Grotten, og beliggenheden er da heller ikke det eneste som de to værtshuse har til fælles. De fungerer begge som afslappet vandingshul for mange af de mennesker der har valgt at droppe Kødbyens barer, men alligevel ikke vil tage for langt væk for at finde et andet sted.

I det lille lokale kommer både de mere forhutlede stamgæster og en del yngre mennesker. På sin vis minder Grotten altså en del om Sommersted, men skal man alligevel skelne, er klientellet på Grotten måske lidt mindre flashy, hvis man skal sige det på en pæn måde. Aldersmæssigt spænder stedet bredt, og det er helt klart en kvalitet i sig selv, at der aldrig bliver kigget skævt til nogen, uanset hvilken type der er tale om.

Der er nogle enkelte små, runde borde hvor gæsterne kan sidde, ligesom der er siddepladser langs den lille bardisk. Ellers bruges en del af pladsen på Café Grotten til et billardbord (som ofte er overdækket sidst på aftenen), dartspil og spillemaskiner. Her er altså tale om et klassisk værtshus med Tuborg-skilte på cigarkassevæggene. Stedet har helt klart sin egen charme, men forvent ikke nogen eksklusiv oplevelse af nogen art.

Priserne i baren er udmærkede, men stedet lukrerer selvfølgelig også på, at mange gæster især kommer sidst på byturen og derfor er noget mindre kritiske. Fredag nat betaler du f.eks. 35 kr. for en fadøl hvilket vel er okay når man tager stedets beliggenhed i betragtning. Du kan også bestille sjusser og diverse shots, men vær beredt på at spiritussen er fra den absolut laveste hylde. Til gengæld serveres den ofte med et smil, og den afslappede stemning på Café Grotten afspejler sig helt klart også i bartendernes attitude.

Toiletforholdene er hvad man kan forvente af så lille et sted, men for mange vil det være et stort plus at rygning er tilladt, hvilket en stor del af gæsterne da også benytter sig af. Rygepolitikken, beliggenheden og åbningstiderne er altså de primære ting der taler for et besøg på Café Grotten, men har man tid og energi til at finde andre steder, så findes der bestemt mere charmerende værtshuse rundt omkring - også på Vesterbro.


Adresse
Sønder Boulevard 37,
1720 København V.

Åbningstider
Mandag: 10.00 - 02.00.
Tirsdag: 10.00 - 02.00.
Onsdag: 10.00 - 02.00.
Torsdag 10.00 - 05.00.
Fredag: 10.00 - 05.00.
Lørdag: 10.00 - 05.00.
Søndag: Lukket.

Yderligere information og kontakt via Café Grottens hjemmeside.