Café Sommersted

Café Sommersted fungerer tit som et opsamlingspunkt for de folk der er på vej hjem fra Kødbyen, eller som simpelthen er de efter noget mere jordnært en de nærliggende barer og natklubber. Her lægges der ikke vægt på looket, men blot den gode stemning.

Man skal kun et kort smut rundt om hjørnet langs Sønder Boulevard for at forlade den tætpakkede Kødby og i stedet besøge Café Sommersted. Sommersted er da også et rigtig hyggeligt værtshus, der dog i stor grad lever af at stå i kontrast til Kødbyens rå look og til tider prætentiøse stil. Her kan man med fordel tage hen hvis man hellere vil fortælle røverhistorier over et par øl, end at danse til elektronisk musik på et crowded dansegulv.

Det er svært at sige noget overordnet om gæsternes stil, for der kommer virkelig mange forskellige typer på Sommersted. Aldersgennemsnittet svinger derfor formentlig også mellem ca. 20 og 30 år, men som regel udgøres en stor del af gæstemængden af universitetsstuderende. Fordi en del kommer forbi fra Kødbyen er der også meget forskel på påklædningen. Nogle er dressed to impress, mens andre er klædt på til.. ja, værtshus.

Sommersted består af et aflang lokale hvor indgangen er i den ene ende og baren i den anden. Herimellem står en række borde (og et klaver, hvis man er den fingernemme slags) hvor gæsterne kan nyde deres drikkevarer og tage et spil terninger. Der er som regel temmelig proppet herinde, især sent på aftenen, men hvis du er heldig at få et ledigt bord kan du sidde og nyde (eller græmmes over) cigarkassevæggene, mormorgardinerne og de mange evergreens der bliver spillet hele aftenen. I modsætning til f.eks. Jolene sætter man her mere pris på Thomas Helmig end Djuna Barnes.

Priserne på Sommersted er helt fair. Du kan få en almindelig flaskeøl for 22 kr., mens du må slippe 26 for luksusøl. 2 cl spiritus koster 25 kr, så stedet passer altså aldeles glimrende til et SU-budget. Spiritussen er kvalitetsmæssigt ikke noget at råbe hurra for, men det store ølsortiment er til gengæld mere end godkendt, så hvis du skal flotte dig, skal du næsten prøve en af de mange spændende varianter som præsenteres bag baren.

Toiletfaciliteterne er helt udmærkede for et værtshus af denne størrelse - både hvad angår kvinderne og mændene. Betjeningen bag baren er som regel også meget behagelig, så hvis du kan få plads en aften, er Sommersted bestemt et besøg værd.


Adresse
Sommerstedgade 2,
1718 København V.

Åbningstider
Mandag: 16.00 - 05.00.
Tirsdag: 16.00 - 05.00.
Onsdag: 16.00 - 05.00.
Torsdag: 16.00 - 05.00.
Fredag: 16.00 - 05.00.
Lørdag: 16.00 - 05.00.
Søndag: 16.00 - 05.00.

Yderligere kontakt til Café Sommersted på telefon: 33 21 01 60.