Café Runddelen

Café Runddelen på Nørrebros Runddel er et værtshus i klassisk forstand, der dog oftest huser yngre mennesker på jagt efter flaskeøl og Fernet Branca-shots. God plads, rimelige priser og lange åbningstider gør det til et godt sted at smutte forbi, hvis man altså ikke har noget imod indendørs rygning.

Efter en hyggelig aften i selskab med vennerne, ender klokken ofte med at blive alt for mange inden beslutningen om at tage i byen bliver truffet. Hvor skal man tage hen, når alle steder er fyldt op, og man ikke har tid til en lang tur helt ind til byen? Her kan et godt bud være Café Runddelen, der med et klassisk bodega-setup inviterer unge og gamle, tykke og tynde indenfor på Nørrebrogade 151 A.

Stedet er nemlig rigtigt godt, hvis man kommer i en gruppe, og gerne vil have et sted at sidde ned. Rundborde og båse udgør det meste af lokalerne, og her sidder der hver weekend en som regel meget blandet skare. Stedet har sine faste gæster, der hænger i baren, men senere på aftenen er det primært yngre mennesker (18-30) der køber shots, fadøl og Gyldne Damer for at holde festen kørende.

Det kan diskuteres, om værtshusets priser er billige eller medium, men i den dyre ende er de i hvert fald ikke. Priserne varierer alt efter tidspunktet på dagen, men for de flestes vedkommende vil besøget nok finde sted sidst på aftenen i weekenden, og her kan man regne med at slippe ca. 25 kr. for en Tuborg på flaske eller 40 kr. for en fadøl. Shots koster i omegnen af 15-20 kr. og består af et standardsortiment af Gajol, Fernet Branca, tequila osv. Alt i alt er priserne helt okay når man tager beliggenhed, størrelse og åbningstider i betragtning.

Musikken styres som regel af en jukebox, hvilket vil sige, at den er meget blandet både hvad angår genre og aktualitet. Det giver dog også lidt værtshuscharme, som den lidt kedelige indretning ellers ikke viser for meget af. Man kan selvfølgelig hygge sig med et spil terninger, men ellers er to af Café Runddelens vigtigste forcer muligheden for udendørs servering der er virkelig lækkert i sommerperioden, og den tilladte rygning. Rygningen er selvfølgelig en smagssag. For nogle vil det være en dealbreaker, for lokalet bliver meget tilrøget sidst på aftenen, men for andre vil det være lidt af en luksusgode.

På en travlt aften hvor værtshuset er helt fyldt op, risikerer man at stå en smule i kø til toiletterne, men hvis man sammenligner med så mange andre værtshuse, så er toiletforholdene faktisk temmelig fine, og bestemt ikke så ulækre som man måske kunne frygte. Garderobe er der i sagens natur ingen af, men med de mange borde og båse, er der alligevel god mulighed for at have sine ting liggende ved sin siddeplads.

Oplysninger om særarrangementer, priser og anden kontakt kan ske via Café Runddelens egen hjemmeside.