Brass Monkey

Brass Monkey er Vesterbros svar på Polynesien. Hvis du er til god rom i stærke drinks, kitschet indretning og musik fra før EDM blev populært bør du helt klart besøge tikibaren på Enghavevej.

Indretningen på Brass Monkey er lidt anderledes end de fleste andre barer i København, bl.a. fordi lokalet faktisk ikke er helt firkantet, så man har været nødt til at tænke lidt kreativt for at udnytte pladsen bedst muligt. Det betyder, at der er to større båse ud mod Enghavevej, og en stribe borde langs den ene væg. Pladsen i midten af lokalet udfyldes af en vifte- eller stjerneformet bordklynge der strækker sig ud fra midten mod væggene. Der kan sidde seks mennesker ved hvert af disse borde i midten, så man kommer virkelig hinanden ved. Det gør dog ikke det store, for stemningen er oftest god og belysningen er så dæmpet at man godt kan have lidt privatliv alligevel. DJ-pulten er desuden flyttet  op på en balkon med udsigt over lokalet, så alle kan følge med i hvilken hipster der spiller 60er-rock for forsamlingen.

Musikken er ikke dansevenlig i den forstand, at den minder om den slags der bliver spillet på diskoteker og natklubber i Indre By. Her er primært tale om forskellige rockgenrer, men fælles for alle de numre der sættes på er, at der er gang i dem og lydniveauet er i den høje ende. Du falder derfor helt sikkert ikke i søvn på Brass Monkey, men det er altså heller ikke det oplagte sted hvis du vil sidde og have en hyggelig snak med dine venner, ligesom det heller ikke er stedet hvor du skal komme for at få en svingom.

Gæsterne på Brass Monkey svinger meget aldersmæssigt, men typemæssigt er de fleste nu alligevel lidt Vesterbro-fikse i det. Helt unge teenagepiger- og drenge, og mænd og kvinder der er gamle nok til at være førnævnte piger og drenges forældre. Alle får de serveret stærke romcocktails af barpersonalet, der i tikistilens ånd alle bærer hawaiiskjorter. Den kitschede indretning med palmeblade, kulørte lamper og fyrfadslys i store muslingeskaller på bordene går igen i barens drinks, som du kan få serveret i f.eks. et dødningehovedkrus eller i en stor vulkanbowle med ild i. Om man er til rom og gammeldags rock eller ej, så vil man altid få en oplevelse på Brass Monkey.

Priserne ligger i den høje ende når man sammenligner med mange andre barer, men ser man nærmere på indholdet og kvaliteten af Brass Monkeys drinks, er priserne faktisk ikke så gale. De fleste drinks ligger omkring 100 kr., men så er der også rigeligt med rom i, og her er ikke tale om den sløje Bacardi nede fra supermarkedet. Alle rom er nøje udvalgt for deres individuelle kvaliteter som de giver videre i hver enkelt drink. Hvis du er i rigtigt festhumør kan du også gå ombord i en bowle, som varierer i pris mellem 200-400 kr. Og ja, du kan også få en enkelt slags øl, men lad nu bare være med det - det er spild af lever, der kunne bruges på en god drink.

Der er naturligvis toiletter og også lidt garderobe, men især sidst på aftenen er det en god idé at stille sig i kø til toilettet i god tid, for der kan godt være en del kø. En aften på stole eller bænke på Brass Monkey giver ikke den store bekvemmelighed, men der er fest over foretagendet og vi vil vove at påstå, at det vil være de færreste der rejser hjem fra Vesterbros Polynesien med en dårlig oplevelse i kufferten.

Du kan læse mere, og f.eks. tjekke drinkskortet ud på Brass Monkeys hjemmeside. Baren har desuden en Facebookside, hvor du kan følge med i bl.a. musikprogrammet (også livemusik fra tid til anden).

Adresse
Enghavevej 31,
1674 København V.

Åbningstider
Mandag: Lukket.
Tirsdag: Lukket.
Onsdag: Lukket.
Torsdag: 20.00 - 01.00.
Fredag: 20.00 - 03.00.
Lørdag: 20.00 - 03.00.
Søndag: Lukket.